Мариновані солодко-гострі помідори

Рецепт

НА ДВІ 3-ЛІТРОВІ БАНКИ:

  • близько 3 кг помідорів
  • 10 горошин чорного перцю
  • 10 горошин духмяного перцю
  • 6 лаврових листків
  • 6 зубчиків часнику

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 3 л води
  • 2 склянки цукру
  • 0,5 склянки солі
  • 250 мл оцту 9%

Помідори промити, проколоти біля плодоніжки (зубочисткою) і досить щільно вкласти в банки. Між ними покласти гострий чорний і духмяний перець, лаврове листя.

Часник нарізати часточками або розчавити ножем і вкласти до помідорів.

Залити банки з томатами окропом на 5 хв.

Воду вилити, повторити процедуру ще раз.

Другу воду злити в каструльку і на ній зробити маринад.

Воду для розсолу довести до кипіння, всипати сіль, цукор і розмішати до розчинення.

Потім влити оцет і вимкнути. Залити томати гарячим розсолом і закрити. Банки перевернути кришкою донизу. Накрити ковдрою і залишити, доки не охолонуть.