Класичне сливове варення
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/467781/slyvove-varennia.jpg)
1 кг слив, 1,2 г цукру, 800 мл води.
Чисті обсушені сливи (м’якоть має бути щільною, не перестиглою) розрізати і вийняти кісточки. З води та цукру, безперервно помішуючи, зварити сироп. Щоб половинки у процесі варіння не розварилися, їх можна на 3-4 год замочити у содовому розчині (1 ст. ложка харчової соди на 2 літри води).
Киплячим сиропом залити підготовлені сливові половинки і залишити настоюватися 3-4 год. Прогріти варення до кипіння і знову дати настоятись 8-12 год. Втретє варенню дати покипіти 5-8 хв і повторно настоювати 8-12 год. Останнє проварювання має тривати приблизно 15 хв після закипання, і після цього варення можна розлити у простерилізовані банки.