Класичне сливове варення

Рецепт

Сливове варення
Сливове варення

1 кг слив, 1,2 г цукру, 800 мл води.

Чисті обсуше­ні сливи (м’якоть має бути щільною, не перестиглою) розрізати і вийняти кісточки. З води та цукру, безперервно помішуючи, зварити сироп. Щоб половинки у процесі варіння не розварилися, їх можна на 3-4 год замочити у содовому розчині (1 ст. ложка харчової соди на 2 літри води).

Киплячим сиропом залити підготовлені сли­вові половинки і залишити настоюватися 3-4 год. Прогріти варення до кипіння і знову дати настоятись 8-12 год. Втретє варенню дати по­кипіти 5-8 хв і повторно настоювати 8-12 год. Останнє проварювання має тривати приблиз­но 15 хв після закипання, і після цього варення можна розлити у простерилізовані банки.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень