Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Огірки «бутербродні»

Рецепт

  • 1 кг огірків
  • 2-3 цибулини
  • 2-3 болгарські перці
  • 2-3 ст. ложки (без гірки) солі
  • 600 мл яблучного оцту 6%
  • 400-550 г цукру
  • 1 ч. ложка фенхелю (насіння анісу чи кропу)
  • 2-3 ст. ложки гірчиці (зерна)
  • 2-3 гвоздики
  • 10-12 горошин духмяного перцю

Огірки скласти у глибоку ємність і, заливши окропом, залишити на 2 хв.

Нарізати цибулю та солодкий перець. Краще взяти перець різних кольорів, цибулю нарізати кільцями. Можна додати цибулі і перцю трохи більше, ніж потрібно за рецептом.

Злити гарячу воду і добре промити огірки у холодній воді. Нарізати огірки кружальцями завтовшки близько 0,5 см.

З’єднати підготовлені огірки, перець та цибулю. Додати сіль і добре перемішати.

Накрити огірки та встановити гніт. Поставити ємність у холодильник на 10-12 год або на ніч.

Після закінчення зазначеного часу злити сік, що виділився.

Овочі промити у холодній воді та відцідити.

Якщо перетримали овочі в розсолі або пересолили, то потримати овочі у воді трохи довше, поки ступінь солоності не стане прийнятною.

З’єднати яблучний оцет, цукор, перець, гвоздику, насіння гірчиці та фенхель (або насіння анісу чи кропу) і довести маринад до кипіння.

Варити, помішуючи, кілька хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Спершу додати 400-450 г цукру, а далі регулювати до смаку.

Огірки залити киплячим маринадом. На середньому вогні довести до кипіння і варити 2-3 хв.

Розкласти огірки і маринад у простерилізовані банки. Закрити простерилізованими кришками і герметично закрити. Перевернути догори дном і накрити до охолодження.

Зі зазначеної кількості інґредієнтів виходить близько 1,5 літра заготовки. Перед дегустацією дати огіркам настоятися мінімум 2,5-3 тижні.

Зберігати такі огірки можна 8-9 місяців.

Залишки ароматного маринаду зберігати в холодильнику і використовувати як заправку для салатів.

Схожі новини