Салат «зимовий»

Рецепт

Салат
Салат
  • 5 кг огірків
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 5 ст. ложок цукру
  • 2 пучки кропу
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком
  • 100 мл оцту 9%

З’єднати в каструлі нарізані півкільцями огірки і цибулю, всипати сіль і цукор. Ретельно перемішати і залишити, через 1,5 год огірки пустять сік.

Додати дрібно нарізаний кріп, оцет і перець. Ще раз добре перемішати, поставити на вогонь і, періодично помішуючи, довести салат до кипіння.

Як тільки огірки трохи змінять колір, салат акуратно розкласти у сухі простерилізовані банки (шість 1-літрових) і закрити прокип’яченими кришками. Заповнювати банки так, щоб огірки були в маринаді. Банки перевернути вниз кришками, вкрити до вистигання.

Салат подавати до м’яса і риби, він є хорошою основою для солянки та розсольника.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень