Лечо з огірків
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/466738/lecho.jpg)
- 1 кг огірків
- 5 помідорів
- 5 зубчиків часнику
- 1 ст. ложка солі
- 3 ст. ложки цукру
- 40 мл оцту
- 50 мл олії
- спеції – до смаку
Нарізані помідори і часник подрібнити у чаші комбайна або змолоти на м’ясорубці.
Огірки перевірити, чи не гірчать, нарізати тонкою соломкою.
Соус з помідорів та часнику перелити в каструлю, додати сіль, цукор та олію. Перемішати і довести до кипіння. Покласти у соус нарізані огірки, перемішати і тушкувати на малому вогні.
Може здатися, що мало рідини, але огірки дадуть сік, і лечо стане досить рідким. Тушкувати лечо 40 хв, додати спеції і в самому кінці столовий або яблучний оцет. Наповнити простерилізовані банки овочевим лечо.
Закрутити щільно простерилізованими кришками. Поставити кришками донизу і накрити на добу.