Огірки зі смородиною
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/466734/ohirky-zi-smorodynoiu.jpg)
НА 1-ЛІТРОВУ БАНКУ:
- 450 г огірків
- 50 г смородини
- 2-3 зубчики часнику
- 10 горошин чорного перцю
- 6-7 листків вишні
- 2 ст. ложки оцту 6%
- 400-500 мл окропу
Вишневе листя промити і викласти на дно банки. Додати промиті огірки, зубчики часнику. Залити окропом, накрити кришкою на 10 хв. Потім злити воду з банки у каструлю, в банку всипати сіль та горошини чорного перцю, влити оцет і ягоди смородини. Закип’ятити воду і знову влити окріп у банку.
Ошпарити кришку окропом і закрутити її за допомогою ключа для консервації. Перевернути банку і перевірити щільність, трохи струсити, щоб сіль розчинилася.
Остудити і перенести у комору.
Щоб заготівля вийшла ароматнішою, можна додати листя вишні, малини або ожини.
За бажання маринад можна зварити в каструлі зі спеціями та сіллю, потім додати в нього оцет.