Огірки, мариновані з яблуками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/466062/ohirky-z-iablukamy.jpg)
- 2,5 кг огірків
- 5 яблук
- 175 г цукру
- 5 ч. ложок солі
- кріп
- листя смородини
- листя хрону
- лаврове листя
- 100 мл оцту 9%
Огірки залити холодною водою на кілька годин, добре вимити.
Кінчики огірків обрізати із двох боків, яблука нарізати на скибочки.
У простерилізовані банки покласти листя хрону, парасольки кропу, листя смородини і лаврове листя.
Банки наповнити огірками, чергуючи їх із яблуками.
Закип’ятити у каструлі воду та залити огірки з яблуками на 4-5 хв. Банки прикрити кришками. Воду злити в каструлю, знову закип’ятити і залити огірки повторно на такий самий час. Знову злити і додати цукор, сіль, довести до кипіння і наприкінці влити оцет.
Гарячим маринадом залити огірки в банці та закрити простерилізованими кришками.
Банки перевернути догори дном, накрити і залишити до повного вистигання.