Передплата 2024 «Добра кухня»

Огірки, мариновані з яблуками

Рецепт

  • 2,5 кг огірків
  • 5 яблук
  • 175 г цукру
  • 5 ч. ложок солі
  • кріп
  • листя смородини
  • листя хрону
  • лаврове листя
  • 100 мл оцту 9%

Огірки залити холодною водою на кілька годин, добре вимити.

Кінчики огірків обрізати із двох боків, яблука нарізати на скибочки.

У простерилізовані банки покласти листя хрону, парасольки кропу, листя смородини і лаврове листя.

Банки наповнити огірками, чергуючи їх із яблуками.

Закип’ятити у каструлі воду та залити огірки з яблуками на 4-5 хв. Банки прикрити кришками. Воду злити в каструлю, знову закип’ятити і залити огірки повторно на такий самий час. Знову злити і додати цукор, сіль, довести до кипіння і наприкінці влити оцет.

Гарячим маринадом залити огірки в банці та закрити простерилізованими кришками.

Банки перевернути догори дном, накрити і залишити до повного вистигання.

Схожі новини