Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Огірки, мариновані з карі

Рецепт

  • 1 кг огірків
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 4-5 гілочок петрушки
  • парасольки кропу
  • 1,5 літра води
  • 150 мл оцту 9%
  • 3 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 2 ч. ложки гірчиці в зернах
  • 1,5 ст. ложки карі
  • 2 лаврові листки

На дно двох 1-літрових банок покласти по цибулині, розрізаній начетверо, 2-3 стебла зелені та 1 ч. ложці гірчиці. Вкласти огірки, нарізані кружальцями завтовшки 1 см.

У киплячу воду додати сіль, цукор, лаврове листя і карі. Кип‘ятити 3 хв і влити оцет.

Гарячим маринадом залити огірки, накрити банки кришками, стерилізувати 10 хв.

Закрити, перевернути та поставити під «шубу» до повного вистигання.

Схожі новини