Огірки, мариновані з карі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/466057/ohirky-kari.jpg)
- 1 кг огірків
- 2 ріпчасті цибулини
- 4-5 гілочок петрушки
- парасольки кропу
- 1,5 літра води
- 150 мл оцту 9%
- 3 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки солі
- 2 ч. ложки гірчиці в зернах
- 1,5 ст. ложки карі
- 2 лаврові листки
На дно двох 1-літрових банок покласти по цибулині, розрізаній начетверо, 2-3 стебла зелені та 1 ч. ложці гірчиці. Вкласти огірки, нарізані кружальцями завтовшки 1 см.
У киплячу воду додати сіль, цукор, лаврове листя і карі. Кип‘ятити 3 хв і влити оцет.
Гарячим маринадом залити огірки, накрити банки кришками, стерилізувати 10 хв.
Закрити, перевернути та поставити під «шубу» до повного вистигання.