Огірки, мариновані з капустою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/466056/ohirky-z-kapustoiu.jpg)
НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:
- огірки – скільки увійде в банку
- 200 г білокачанної капусти
- 1 парасолька кропу
- 3-4 зубчики часнику
- 3-4 горошини чорного перцю
- 2-3 горошини духмяного перцю
- 2-3 лаврові листки
- 2 ст. ложки цукру
- 1,5 ст. ложки солі
- 60 мл оцту 9%
- 1,5 літра води
Огірки бажано на кілька годин залити холодною водою, але якщо ви зібрали їх на своєму городі, то можна відразу маринувати.
Вимити огірки і обрізати з двох боків. Банки вимити, можна простерилізувати.
На дно банки покласти велику парасольку кропу разом зі стеблом, половину норми капусти, зубчики часнику, перець чорний і духмяний горошком, лаврове листя.
Наповнити банки огірками, залишок капусти покласти десь у центрі банки.
Закип’ятити воду і залити огірки на 15 хв. Злити воду у каструлю і повторно довести до кипіння. У банку додати цукор, сіль та оцет. Залити окропом і закрити.
Перевернути на кришку, накрити і залишити до вистигання.