Передплата 2024 «Добра кухня»

Огірки, мариновані з капустою

Рецепт

НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • огірки – скільки увійде в банку
  • 200 г білокачанної капусти
  • 1 парасолька кропу
  • 3-4 зубчики часнику
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 2-3 горошини духмяного перцю
  • 2-3 лаврові листки
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1,5 ст. ложки солі
  • 60 мл оцту 9%
  • 1,5 літра води

Огірки бажано на кілька годин залити холодною водою, але якщо ви зібрали їх на своєму городі, то можна відразу маринувати.

Вимити огірки і обрізати з двох боків. Банки вимити, можна простерилізувати.

На дно банки покласти велику парасольку кропу разом зі стеблом, половину норми капусти, зубчики часнику, перець чорний і духмяний горошком, лаврове листя.

Наповнити банки огірками, залишок капусти покласти десь у центрі банки.

Закип’ятити воду і залити огірки на 15 хв. Злити воду у каструлю і повторно довести до кипіння. У банку додати цукор, сіль та оцет. Залити окропом і закрити.

Перевернути на кришку, накрити і залишити до вистигання.

Схожі новини