Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мариновані огірки з листям смородини

Рецепт

  • 1,5 кг огірків
  • 1 болгарський перець
  • 4 зубчики часнику
  • 40 г цибулі
  • 8 горошин духмяного перцю
  • 20 горошин чорного перцю
  • 1 листок хрону
  • 4 лаврові листки
  • 20 г петрушки
  • 1 гілочка естрагону
  • листя смородини

ДЛЯ МАРИНАДУ НА 1 Л ВОДИ:

  • 2 ст. ложки солі
  • 3 ст. ложки цукру
  • 50 мл оцту 9%

На дно кожної банки покласти по 2-3 гілочки петрушки і по гілочці естрагону, щоб огірочки були хрусткими, по 3-4 листки смородини, зубчики часнику, кілька скибочок цибулі, по шматочку листя хрону, кілька горошин духмяного і 5 горошин чорного перцю, лаврове листя. Можна покласти парасольки кропу для аромату.

Наповнити банки дрібними огірками, нарізаним тонкими скибочками болгарським перцем. Залити банки окропом так, щоб він переливався через край. Накрити банки кришками і залишити на 15 хв.

Злити воду з банок у каструлю, долити ще трохи окропу, всипати сіль і цукор. Довести маринад до кипіння, розмішати, щоб сіль і цукор розчинилися. Наприкінці влити оцет.

Швидко розлити маринад у банки, щоб він переливався через край, швидко закрутити кришками. Поставити догори дном, загорнути у ковдру і залишити до вистигання.

Схожі новини