Передплата 2024 «Добра кухня»

Мариновані огірки з морквяною гичкою

Рецепт

  • 1 кг огірків
  • 80 г морквяної гички
  • 4 зубчики часнику
  • 10 горошин чорного перцю

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 1 літр води
  • 2 ст. ложки солі
  • 3 ст. ложки цукру
  • 80 мл оцту 9%

Огірки залити холодною водою на 2 год. Простерилізувати дві 1-літрові банки і кришки. У кожного огірка відрізати кінчики.

На дно банок, рівномірно розподіляючи, викласти гілочки морквяної гички, часник, перець горошком. Щільно вкласти огірки.

Маринад. У каструлю з водою додати сіль, цукор. Коли вода закипить, влити оцет, вимкнути вогонь. Маринадом залити огірки у банках. Банки прикрити кришками, стерилізувати банки з огірками 15 хв у киплячій воді.

Герметично закрити кришками, перевернути догори дном, накрити ковдрою, залишити на ніч.

Схожі новини