Джем зі смородини й аґрусу
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/465669/smorodyna-i-ahrus.jpg)
На 2 банки по 400 мл: 400 г смородини, 150 г аґрусу, 350 г цукру.
Ягоди перебрати і відрізати хвостики. Пересипати промиті ягоди в каструлю, але не до верху. Всипати цукор і ретельно перемішати. Варити варення 20 хв після закипання. Як тільки утвориться рясна піна, зменшити нагрівання. Вимкнути нагрівання, збити масу занурювальним блендером. Потім знову на мінімальному нагріванні проварити джем 5-7 хв. Стежити, щоб джем не підгорів. Викласти гарячий джем у простерилізовані банки і відразу ж закрити їх простерилізованими кришками. Дати охолонути, а потім перенести їх у комору до зими.