Передплата 2024 ВЗ

Джем зі смородини й аґрусу

Рецепт

На 2 банки по 400 мл: 400 г смо­родини, 150 г аґрусу, 350 г цукру.

Ягоди перебрати і відрізати хвости­ки. Пересипати промиті ягоди в кастру­лю, але не до верху. Всипати цукор і ретельно перемішати. Варити варення 20 хв після закипання. Як тільки утво­риться рясна піна, зменшити нагріван­ня. Вимкнути нагрівання, збити масу занурювальним блендером. Потім зно­ву на мінімальному нагріванні провари­ти джем 5-7 хв. Стежити, щоб джем не підгорів. Викласти гарячий джем у про­стерилізовані банки і відразу ж закрити їх простерилізованими кришками. Дати охолонути, а потім перенести їх у комо­ру до зими.

Схожі новини