Передплата 2024 «Добра кухня»

Мариновані огірки з вишнями

Рецепт

  • 1-1,1 кг огірків (можна великих)
  • 100 г вишень
  • 8 зубчиків часнику
  • 2-4 парасольки кропу
  • 2 листки хрону

ДЛЯ МАРИНАДУ НА 1 Л ВОДИ:

  • 1 ст. ложка солі
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1,5 ст. ложки оцту 9%

Огірки добре вимити, можна залити холодною водою на 2-3 год. Нарізати огірки шайбами завтовшки близько 1-1,5 см.

У дві 1-літрові банки на дно покласти по листку хрону і 1-2 парасольки кропу, часник та вишні. Наповнити банки скибочками огірків. Залити окропом огірки у банках на 10 хв, банки прикрити кришками.

Потім воду злити в каструлю, додати цукор, сіль та оцет. Знову закип’ятити маринад і залити у банки.

Стерилізувати огірки у киплячій воді 10 хв. Закрутити кришками, перевернути догори дном і накрити до вистигання.

Схожі новини