Передплата 2024 «Добрий господар»

Рататуй на вечерю

Рататуй - привіт світу із Франції, з провінції Провансу!

Неодмінно приготуйте таку страву, коли на ринках вдосталь свіжих добірних овочів.

Спробуйте не зовсім традиційний рецепт із двома видами сиру та пряним соусом. Готувати просто, а виходить смачно, соковито, у повітрі витають чудові аромати, скликаючи рідних на вишукану вечерю.

  • 3-5 баклажанів
  • 3-5 цукіні
  • 4-6 помідорів
  • 1 червона цибулина
  • 1 жовтий перець
  • 100 г сиру моцарела
  • 50 г сиру пармезан

ДЛЯ СОУСУ:

  • 150 г пастеризованих томатів
  • 0,5 ч. ложки суміші прованських трав
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю
  • 0,5 ч. ложки перцю чилі
  • 1 ч. ложка квіткового шафрану
  • 0,5 ч. ложки меленого імбиру
  • 0,5 ч. ложки коріандру
  • 0,5 ч. ложки кмину
  • 2 гілочки свіжого чебрецю
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка цукру
  • 0,5 ч. ложки солі

В окрему чашу вилити протерті через сито томати, додати всі спеції, гілочки чебрецю, вичавити зубчики часнику, посолити. Перемішати.

Суміш, що вийшла, вилити у форму для рататую. Додати кілька ложок оливкової олії. Розрівняти, зверху посипати цукром.

Овочі нарізати на тонкі кружальця, перець - на часточки.

Моцарелу нарізати на прямокутні брусочки.

Викласти овочі та сир по колу, чергуючи їх.

Зверху овочі змастити олією, можна скропити бальзамічним оцтом, посолити.

Накрити форму пергаментом, щоб рататуй не підгорів, і поставити в розігріту до 180°С духовку на 50-60 хв.

Готовий рататуй присмачити пармезаном або іншим твердим ароматним сиром.

Схожі новини