Передплата 2024 «Добра кухня»

Квашені огірки з гірчицею

Рецепт

  • 2,5-3 кг (скільки увійде) огірків
  • 1 головка часнику
  • 5-6 парасольок кропу
  • 1-2 листя хрону
  • 6-7 ст. ложок солі
  • 15 горошин чорного перцю
  • 3 літри води
  • 1,5 ст. ложки порошкової гірчиці
  • листя вишні, смородини, дуба - за бажання

За бажання зрізати хвостики після промивання огірків. Суху гірчицю можна замінити на зернову. Можна додати листя вишні, малини, смородини, щоб надати огіркам більшого аромату.

Промити листя дуба, вишні, смородини, малини викласти на дно 5-літрової ємності. Використовувати можна як дерев’яні діжки, так і пластикову тару.

Промити огірки і викласти їх у ємність.

Всипати гірчицю, додати очищені зубчики часнику. Всипати сіль і горошини чорного перцю, викласти промите листя хрону та парасольки кропу.

Залити холодною водою, можна перевареною остудженою. Накрити зверху тарілкою і поставити гніт. Залишити на 3 дні у теплі. Щодня бажано випускати бульбашки повітря, що утворюються при бродінні. Для великих огірків час заквашування - 5 діб.

Злити розсіл у каструлю, довести до кипіння і остудити. Таким чином припиняється процес сквашування.

Квашені огірки промити і вкласти в банки, залити розсолом, що охолонув.

Закрити пластмасовими кришками, якщо зберігатимете огірки в холодильнику, або металевиими під ключ, якщо у підвалі. Зберігати квашені огірки з гірчицею потрібно на холоді, щоб вони знову не почали бродити.

Схожі новини