Малосольні огірки у мікрохвильовці
Такого ви ще не готували. Рецепт малосольних огірків у мікрохвильовці від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/464624/ohirky-v-mikrokhvylovtsi.jpg)
- 350 г огірків
- 2 зубчики часнику
- 4−5 г петрушки або кропу
- 0,5 ч. ложки солі
Огірки вимити, зрізати кінці, нарізати кружальцями завтовшки до 0,5 см.
Викласти у скляну ємність з високими бортиками. Всипати сіль, перемішати.
Залишити на 5−10 хв, можна й відразу поставити у мікрохвильову піч на 2 хв, накрити ємність пластмасовою кришкою. Після звукового сигналу акуратно перемішати нарізку. Якщо вона стала ледь провареною і тримає форму — нарізка готова. Якщо ж залишилася трохи свіжою, увімкнути техніку ще на 1 хв.
Нарізка має лише трохи зм’якнути, але не стати вареною!
Подрібнити зелень і нарізати слайсами часник, додати до нарізки. Перемішати і залишити на 15−20 хв. Охолодити і подавати з будь-яким гарніром: картоплею, кашею, соусом…