Класичні малосольні огірки
Рецепт
- 1 кг огірків
- 1 головка часнику
- 2 ст. ложки солі
- спеції та трави для засолювання (парасольки кропу, листя хрону, вишні, смородини)
- перець чорний горошком
- 1 л води
Огірки вимити, обрізати кінчики.
У банку на дно покласти половину трав, крім листя хрону, щільно вкласти огірки, пересипаючи рештою зеленню, часником та перцем. Прикрити листям хрону.
Закип’ятити воду із сіллю і залити киплячим розсолом огірки. Покласти зверху дерев’яний кухоль або плоску тарілку і притиснути вантажем, щоб огірки не спливали.
Прикрити ємність рушником і залишити на 1-3 доби, залежно від температури у приміщенні.