Передплата 2024 «Добрий господар»

Класичні малосольні огірки

Рецепт

  • 1 кг огірків
  • 1 головка часнику
  • 2 ст. ложки солі
  • спеції та трави для засолювання (парасольки кропу, листя хрону, вишні, смородини)
  • перець чорний горошком
  • 1 л води

Огірки вимити, обрізати кінчики.

У банку на дно покласти половину трав, крім листя хрону, щільно вкласти огірки, пересипаючи рештою зеленню, часником та перцем. Прикрити листям хрону.

Закип’ятити воду із сіллю і залити киплячим розсолом огірки. Покласти зверху дерев’яний кухоль або плоску тарілку і притиснути вантажем, щоб огірки не спливали.

Прикрити ємність рушником і залишити на 1-3 доби, залежно від температури у приміщенні.

Схожі новини