Передплата 2024 ВЗ

Житньо-пшеничний хліб

Духмяний хліб на заквасці

  • 100 г житньо-пшеничної закваски
  • 300 г житнього борошна
  • 300 г пшеничного борошна
  • 25 г солі
  • 550 мл води

Усі сухі інґредієнти (сіль і обидва види просіяного борошна) перемішати.

У другій ємності змішати воду і закваску (рецепт на 5 стор.). Потім з’єднати обидві суміші і вимішати за допомогою дерев’яної ложки на однорідну масу.

Готове тісто викласти у форму і залишити в теплому місці на 5-6 год - воно підніметься і стане пористим.

Духовку розігріти до 240°С і випікати хліб 10 хв. Потім знизити нагрівання до 200°С і випікати ще 90 хв.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини