Передплата 2024 «Добра кухня»

Опара на сухих дріжджах

Рецепт від "Доброї кухня"

  • 2 г сухих дріжджів
  • 100 г цілозернового борошна
  • 100 г білого пшеничного борошна
  • 200 мл води кімнатної температури
  • дрібка цукру

У 50 г ледь теплої води розчинити дрібку цукру і дріжджі.

Залишити на 15-20 хв для активації дріжджів – з‘явиться пінна «шапочка».

Влити решту води кімнатної температури, борошно і вимісити, щоб не було грудочок.

Помістити масу у велику ємність, наприклад, пластикове відро.

Тримати або за кімнатної температури – поки не «підніметься», або поставити в холодильник, прикрити нещільно кришкою і чекати близько доби.

Опара готова, коли тісто, що піднялося в ємності, починає опадати.

Коли використали частину такої опари, треба додати до неї нову суміш борошна і води 100:100 г, перемішати і поставити в холодильник під кришку на зберігання.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини