Паска в мультиварці
Рецепт від читачів «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/456198/paska-multivarka.jpg)
- 3 яйця
- 200 мл молока
- 200 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 1 маленька пачка дріжджів сухих
- 1 пачка ванільного цукру
- дрібка солі
- 650 г борошна
- 100-150 г родзинок, цукатів
- цедра 1 лимона
Родзинки чи цукати можна замочити на ніч в алкоголі.
Підігріти молоко (краще пряжене, яке можна приготувати в мультиварці), додати із загальної кількості 2 ст. ложки цукру, дріжджі і 150 г борошна (із загальної кількості), зробити опару і накрити рушником на пів години.
За той час збити 3 яйця кімнатної температури із рештою цукру, додати розтоплене тепле масло і ванільний цукор.
До маси додати опару і добре вимішати, додаючи решту борошна. В кінці додати родзинки або цукати. Все добре вимішати.
Готове тісто покласти в добре змащену чашу мультиварки і поставити на 45 хв на підкисання за температури 400С. Тісто має збільшитися вдвоє.
Потім випікати (режим - Випічка) при 160°С 120-125 хв.
Паска виходить високою — на повну чашу, верх світлий, може пристати до кришки. Акуратно вийняти паску з чаші, допомагаючи дерев‘яною шпажкою, а коли охолоне, покрити цукровою помадкою з желатином.
Можна 1600-1700 г готового тіста за своїм рецептом покласти у чашу мультиварки і спекти паску. Або випікати у паперових формах — скільки їх увійде у чашу.
Галина Підлужна, м.Київ.