Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Паска в мультиварці

Рецепт від читачів «Доброї кухні»

  • 3 яйця
  • 200 мл молока
  • 200 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 1 маленька пачка дріжджів сухих
  • 1 пачка ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 650 г борошна
  • 100-150 г родзинок, цукатів
  • цедра 1 лимона

Родзинки чи цукати можна замочити на ніч в алкоголі.

Підігріти молоко (краще пряжене, яке можна приготувати в мультиварці), додати із загальної кількості 2 ст. ложки цукру, дріжджі і 150 г борошна (із загальної кількості), зробити опару і накрити рушником на пів години.

За той час збити 3 яйця кімнатної температури із рештою цукру, додати розтоплене тепле масло і ванільний цукор.

До маси додати опару і добре вимішати, додаючи решту борошна. В кінці додати родзинки або цукати. Все добре вимішати.

Готове тісто покласти в добре змащену чашу мультиварки і поставити на 45 хв на підкисання за температури 400С. Тісто має збільшитися вдвоє.

Потім випікати (режим - Випічка) при 160°С 120-125 хв.

Паска виходить високою — на повну чашу, верх світлий, може пристати до кришки. Акуратно вийняти паску з чаші, допомагаючи дерев‘яною шпажкою, а коли охолоне, покрити цукровою помадкою з желатином.

Можна 1600-1700 г готового тіста за своїм рецептом покласти у чашу мультиварки і спекти паску. Або випікати у паперових формах — скільки їх увійде у чашу.

Галина Підлужна, м.Київ.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини