Сирна паска з вишнями і шоколадом

До святкового столу

  • 450 г сиру 9%
  • 150 г заморожених вишень
  • 50 г чорного (молочного) шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 100-120 г цукру

Сир протерти крізь сито. Перекласти у чашу блендера, додати цукор і сметану. Збити масу до однорідності.

Половину сирної маси відібрати в миску, а до частини, що залишилася, додати розморожені вишні і знову збити.

Розтопити вершкове масло, зняти з вогню, додати шоколад. Через кілька хвилин масу розмішати лопаткою до однорідності. Додати шоколад у сирну масу та ретельно розмішати.

Марлю скласти в 2-3 шари, намочити і добре відтиснути. Застелити форму. Викласти шоколадну масу. Зверху викласти вишневу масу і розрівняти.

Накрити верх блюдцем. Краї марлі підгорнути вгору.

Форму помістити на зручну тарілку, щоб була можливість зливати сироватку, що з’являтиметься. Зверху поставити банку із водою, щоб сир ущільнився. Цю конструкцію перенести у холодильник на добу. Якщо у тарілці утворюватиметься сироватка, то її зливати.

Після закінчення часу відкрити марлю, блюдце зняти і накрити паскою тарілкою, на якій її подаватимете. Перевернути паску на тарілку, зняти форму і марлю. Зверху паску можна полити шоколадною глазур’ю або розтопленим шоколадом.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини