Сирна паска з вишнями і шоколадом
Як приготувати сирну паску з вишнями і шоколадом
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/456195/paska-z-shokoladom.jpg)
- 450 г сиру 9%
- 150 г заморожених вишень
- 50 г чорного (молочного) шоколаду
- 30 г вершкового масла
- 100 г сметани
- 100−120 г цукру
Сир протерти крізь сито. Перекласти у чашу блендера, додати цукор і сметану. Збити масу до однорідності.
Половину сирної маси відібрати в миску, а до частини, що залишилася, додати розморожені вишні і знову збити.
Розтопити вершкове масло, зняти з вогню, додати шоколад. Через кілька хвилин масу розмішати лопаткою до однорідності. Додати шоколад у сирну масу та ретельно розмішати.
Марлю скласти в 2−3 шари, намочити і добре відтиснути. Застелити форму. Викласти шоколадну масу. Зверху викласти вишневу масу і розрівняти.
Накрити верх блюдцем. Краї марлі підгорнути вгору.
Форму помістити на зручну тарілку, щоб була можливість зливати сироватку, що з’являтиметься. Зверху поставити банку із водою, щоб сир ущільнився. Цю конструкцію перенести у холодильник на добу. Якщо у тарілці утворюватиметься сироватка, то її зливати.
Після закінчення часу відкрити марлю, блюдце зняти і накрити паскою тарілкою, на якій її подаватимете. Перевернути паску на тарілку, зняти форму і марлю. Зверху паску можна полити шоколадною глазур’ю або розтопленим шоколадом.