Передплата 2024 «Добрий господар»

Крашанки, забарвлені буряком

До святкового столу

  • 3 курячі яйця
  • 450 г буряка
  • дрібка солі
  • 2 ст. ложки оцту 9%

Великий сирий буряк помити, очистити від шкірки і натерти на середній тертці.

Залишити на деякий час, а потім викласти у марлевий відріз, складений у два-три шари, і добре стиснути руками, намагаючись вичавити якомога більше соку (краще робити це в рукавичках). Потім сік процідити через густе сито і додати оцет.

Ретельно помити курячі яйця і зварити у підсоленій воді до готовності, близько 10 хв з моменту закипання.

Додати сіль, щоб шкаралупа не потріскала. Зварені яйця перекласти у ємність із буряковим соком і залишити на 30 хв (можна і довше, залежно від бажаного відтінку). Сік має повністю покривати яйця.

Через годину акуратно вийняти яйця і викласти їх на металеві ґрати, до повного висихання. Під решітку слід поставити якусь ємність, щоб надлишки соку туди стікали. Крашанки не будуть такими яскравими, як з порошковими барвниками, зате все натуральне і безпечне для здоров’я.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини