Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Крашанки, фарбовані у кропиві

До святкового столу

  • 5 білих курячих яєць
  • 1 великий пучок (30−40 г) кропиви
  • 600 мл води
  • 3 дрібки солі
  • 1 ст. ложка оцту 9%

Промити кропиву та курячі яйця у воді, викласти половину рослин у каструлю, а на неї — курячі яйця.

Додати зверху ще кропиви. Найкраще працювати в рукавичках, щоб не обпектися рослиною. Залити холодну воду так, щоб вона накрила яйця. Варити з моменту закипання близько 12−15 хв. Додати сіль.

Кропива пофарбує рідину в яскраво-зелений колір. Налити в ємність оцет і трохи перемішати. Залишити яйця ємності до повного вистигання, час від часу перевертаючи, щоб на шкаралупі не залишилися білі кола.

Після вистигання вийняти забарвлені кропивою яйця з ємності і витерти рушником або серветкою. За бажання змастити їх олією.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини