Крашанки, фарбовані у кропиві
Як фарбувати крашанки у кропиві: поради від «Доброї кухня»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/456184/kropyva.jpg)
- 5 білих курячих яєць
- 1 великий пучок (30−40 г) кропиви
- 600 мл води
- 3 дрібки солі
- 1 ст. ложка оцту 9%
Промити кропиву та курячі яйця у воді, викласти половину рослин у каструлю, а на неї — курячі яйця.
Додати зверху ще кропиви. Найкраще працювати в рукавичках, щоб не обпектися рослиною. Залити холодну воду так, щоб вона накрила яйця. Варити з моменту закипання близько 12−15 хв. Додати сіль.
Кропива пофарбує рідину в яскраво-зелений колір. Налити в ємність оцет і трохи перемішати. Залишити яйця ємності до повного вистигання, час від часу перевертаючи, щоб на шкаралупі не залишилися білі кола.
Після вистигання вийняти забарвлені кропивою яйця з ємності і витерти рушником або серветкою. За бажання змастити їх олією.