Картопляні дріжджі

Як зробити дріжджі вдома

  • 1 середня картоплина
  • 1,5-2 склянки води
  • 1 склян­ка борошна
  • 1 ст. ложка цу­кру

Помити, почистити і зварити картоплю як для картопляного пюре, залишивши воду.

Дати воді охолонути.

Налити 1,5 склянки карто­пляного відвару у велику скля­ну банку. Обережно додати цу­кор і борошно, перемішати до однорідності.

Накрити банку шматком марлі або паперовим рушни­ком і закріпити її кільцем або гумкою. Залишити банку на ніч у теплому місці, щоб почався процес бродіння.

До ранку маса має бути пу­хирчастою і пахнути дріжджа­ми.

Зберігати картопляні дріж­джі в закритій банці в холо­дильнику і використовувати за потреби.

Зважаючи на те, що ці дріж­джі є живим організмом, їх не­обхідно годувати щотижня. Щоб підживити дріжджі, слід надібрати половину вмісту банки, потім додати 3/4 склян­ки води, 3/4 склянки борошна і 1 ст. ложку цукру.

Використовувати ці дріж­джі, як і будь-які магазинні: 2 ст. ложки картопляних дріж­джів = 1 ст. ложці магазинних дріжджів

Але слід знати, що час під­йому тіста з домашніми дріж­джами триватиме у 2-3 рази довше, якщо вдома не дуже те­пло.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень