Хліб на заквасці
Як приготувати хліб на заквасці
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/453844/xlibxlib-na-zakvaska.jpg)
- 600-700 г борошна
- 6-7 ст. ложок закваски
- 2 ст. ложки олії
- 2 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
- 250 г води
Замісити, накрити, поставити у тепле місце. Має рости, доки збільшиться удвічі (залишити на ніч, росте довго), зліпити паляницю, покласти у форму, коли знову виросте (1-2 год) – випікати, можна у мультиварці.
Решту закваски покласти в баночку з поліетиленовою кришкою з дірочками (щоб дихала) і поставити в холодильник до наступного разу. Підгодовувати 1 раз на тиждень (по 3-4 ст. ложки борошна і води).
За потреби дістати, підгодувати (додати по 3-4 ложки борошна і води), залишити в теплі і знову випікати. Краще ввечері підгодувати, а на ранок, коли закваска «дозріє», випікати. Або вранці підгодувати, а ввечері випікати. Якщо немає бульбашок довго, додати дрібку цукру.