Домашня закваска для хліба: простий рецепт з трьох інгредієнтів
Готуйте домашній хліб із натуральною закваскою, яка додасть вашій випічці особливий аромат і текстуру. Усього кілька днів і простих інгредієнтів — і у вас на столі корисний та смачний хліб без дріжджів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/453843/xlibzakvaska.jpg)
- 300 г будь-якого борошна
- 300 мл води
- 1,5-літрова банка
1 день: 100 г борошна і 100 мл води розмішати у банці, накрити рушником, поставити у тепле місце без протягів (зручно зберігати у вимкненій духовці), двічі за день помішувати. Має вийти маса як густа сметана.
2 день: досипати 100 г борошна і долити 100 мл води, щоб вийшло як сметана. Накрити, поставити в тепло, кілька разів помішувати. Мають з’явитися бульбашки.
3 день: закваска збільшиться в об'ємі і стане пінною. Додати 100 г води і 100 мл борошна і поставити в тепло. Треба зловити момент, коли закваска буде найсильнішою, найпишнішою (тривалість сквашування може бути від 1 до 6 днів), тобто збільшиться в об'ємі удвічі і матиме приємний запах квасу.
Поділити закваску навпіл. Із половини закваски спекти хліб.