Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Домашня закваска для хліба: простий рецепт з трьох інгредієнтів

Готуйте домашній хліб із натуральною закваскою, яка додасть вашій випічці особливий аромат і текстуру. Усього кілька днів і простих інгредієнтів — і у вас на столі корисний та смачний хліб без дріжджів

  • 300 г будь-якого борош­на
  • 300 мл води
  • 1,5-літро­ва банка

1 день: 100 г борошна і 100 мл води розмішати у банці, на­крити рушником, поставити у тепле місце без протягів (зруч­но зберігати у вимкненій духо­вці), двічі за день помішувати. Має вийти маса як густа сме­тана.

2 день: досипати 100 г бо­рошна і долити 100 мл води, щоб вийшло як сметана. На­крити, поставити в тепло, кіль­ка разів помішувати. Мають з’явитися бульбашки.

3 день: закваска збільшить­ся в об'ємі і стане пінною. До­дати 100 г води і 100 мл борош­на і поставити в тепло. Треба зловити момент, коли закваска буде найсильнішою, найпишні­шою (тривалість сквашування може бути від 1 до 6 днів), тоб­то збільшиться в об'ємі удвічі і матиме приємний запах квасу.

Поділити закваску навпіл. Із половини закваски спекти хліб.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»