Передплата 2024 «Добрий господар»

Вареники з яблуками

Рецепт від читачів "Доброї кухня"

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 3/4 склянки води
  • 2 яйця
  • 1/4 ч. ложки солі

Для начинки:

  • 800 г кисло-солодких яблук
  • 1/2 склянки цукру
  • вершкове масло
  • мелена кориця
  • мед

Помити яблука, розрізати, вирізати із них серцевину з насінням та зрізати шкірку. Нарізати їх тонкою соломкою, пересипати цукром та корицею, відставити, щоб вони трохи пустили сік.

Тим часом приготувати тісто. Просіяне через сито борошно з’єднати із сіллю, водою і яйцями. Замісити тісто, воно має бути еластичним.

Перекласти тісто на дощечку та розкачати качалкою на тонкий пласт.

Склянкою вирізати кружальця з тіста, всередину покласти чайну ложку яблучної начинки і стулити краї, формуючи вареник.

Варити вареники у великій кількості окропу, на середньому вогні. Готові вареники спливають на поверхню. Вийняти їх із води за допомогою шумівки, дати стекти воді і перекласти в окрему миску. Змастити вершковим маслом і посипати цукром. Замість цукру можна використати мед. Можна подати зі сметаною.

Мар‘яна Вовк, м. Івано-Франківськ.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини