Вареники з яблуками
Рецепт від читачів "Доброї кухня"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451469/varenyky-z-iablukamy.jpg)
Для тіста:
- 3 склянки борошна
- 3/4 склянки води
- 2 яйця
- 1/4 ч. ложки солі
Для начинки:
- 800 г кисло-солодких яблук
- 1/2 склянки цукру
- вершкове масло
- мелена кориця
- мед
Помити яблука, розрізати, вирізати із них серцевину з насінням та зрізати шкірку. Нарізати їх тонкою соломкою, пересипати цукром та корицею, відставити, щоб вони трохи пустили сік.
Тим часом приготувати тісто. Просіяне через сито борошно з’єднати із сіллю, водою і яйцями. Замісити тісто, воно має бути еластичним.
Перекласти тісто на дощечку та розкачати качалкою на тонкий пласт.
Склянкою вирізати кружальця з тіста, всередину покласти чайну ложку яблучної начинки і стулити краї, формуючи вареник.
Варити вареники у великій кількості окропу, на середньому вогні. Готові вареники спливають на поверхню. Вийняти їх із води за допомогою шумівки, дати стекти воді і перекласти в окрему миску. Змастити вершковим маслом і посипати цукром. Замість цукру можна використати мед. Можна подати зі сметаною.
Мар‘яна Вовк, м. Івано-Франківськ.