М’ясний рулет
Рецепт від «Доброї кухні». Як приготувати м’ясний рулет
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451460/rulet-miasnyi.jpg)
- 700 г м’ясного фаршу
- 250 г болгарського перцю
- 130 г ріпчастої цибулі
- 2 мариновані огірки
- 1 яйце
- 1 ст. ложка зернистої гірчиці
- 2 ст. ложки мелених сухарів
- 3 зубчики часнику
- 3 ст. ложки олії
- сіль, чорний перець — до смаку
Якщо немає діжонської зернової м’якої гірчиці, то її можна не додавати.
Замість мелених сухарів можна використати мелені вівсяні пластівці.
На пательні у 3 ложках олії обсмажити нарізані кубиками болгарський перець та цибулю, 10 хв, практично до готовності.
Дати начинці охолонути, додати нарізані кубиками мариновані огірки і 1 ст. ложку сухарів, перемішати.
До фаршу додати 1 ст. ложку сухарів, яйце, гірчицю, подрібнений часник, сіль та перець. Все добре перемішувати кілька хвилин. Фарш має бути в’язким.
На подвійному шарі фольги сформувати прямокутник із фаршу, завтовшки з палець.
Зверху по всій поверхні викласти начинку, трохи втискаючи її.
За допомогою фольги поволі досить щільно скрутити рулет, допомагаючи руками, щоб начинка залишалася на місці. Тоді щільно обгорнути рулет фольгою і закрутити краї. Поставити у розігріту до 180°С духовку на 40 хв.
Після запікання рулет розкрити та залишити на 10 хв.