Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

М’ясний рулет

Рецепт від «Доброї кухні». Як приготувати м’ясний рулет

  • 700 г м’ясного фаршу
  • 250 г болгарського перцю
  • 130 г ріпчастої цибулі
  • 2 мариновані огірки
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка зернистої гірчиці
  • 2 ст. ложки мелених сухарів
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки олії
  • сіль, чорний перець — до смаку

Якщо немає діжонської зернової м’якої гірчиці, то її можна не додавати.

Замість мелених сухарів можна використати мелені вівсяні пластівці.

На пательні у 3 ложках олії обсмажити нарізані кубиками болгарський перець та цибулю, 10 хв, практично до готовності.

Дати начинці охолонути, додати нарізані кубиками мариновані огірки і 1 ст. ложку сухарів, перемішати.

До фаршу додати 1 ст. ложку сухарів, яйце, гірчицю, подрібнений часник, сіль та перець. Все добре перемішувати кілька хвилин. Фарш має бути в’язким.

На подвійному шарі фольги сформувати прямокутник із фаршу, завтовшки з палець.

Зверху по всій поверхні викласти начинку, трохи втискаючи її.

За допомогою фольги поволі досить щільно скрутити рулет, допомагаючи руками, щоб начинка залишалася на місці. Тоді щільно обгорнути рулет фольгою і закрутити краї. Поставити у розігріту до 180°С духовку на 40 хв.

Після запікання рулет розкрити та залишити на 10 хв.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»