Булочки зі штрейзельною крихтою
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/449263/bulochky.jpg)
ДЛЯ ТІСТА:
- 250 мл кефіру
- 21 г пресованих дріжджів
- 100 г цукру
- 600 г борошна
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 1/3 ч. ложки солі
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:
- олія
- 1 яйце
ДЛЯ НАЧИНКИ І ШТРЕЙЗЕЛЬНОЇ КРИХТИ:
- 100 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 150 г цукру
Тісто. У кефір кімнатної температури додати дріжджі, цукор, 3 ст. ложки борошна, перемішати і залишити миску на 20 хв у теплій воді.
Яйця змішати з м‘яким вершковим маслом, ванільним цукром і сіллю.
Вилити готову опару в миску з яєчно-масляною сумішшю і перемішати.
Просіяти в миску частинами решту борошна і замісити тісто. Викласти тісто з миски на присипану борошном стільницю, ретельно вимішувати тісто руками близько 7 хв, змастити його олією, покласти у миску, накрити серветкою, залишити на 1 год у теплі.
Начинка. Змішати у мисці борошно, цукор і масло до стану крихти, накрити плівкою і поставити в холодильник.
Через годину викласти тісто, що піднялося, з миски на стіл. Добре обім‘яти тісто і сформувати ковбаску, яку розділити на 12 шматочків.
Обім‘яти кожен шматочок тіста і, зробивши кульки, накрити серветкою, щоб вони не підсохли.
Розкачати з кульок довгасті коржики, викласти рівномірним шаром трохи приготовленої начинки. Акуратно скрутити кожен коржик з начинкою у рулет.
Добре стулити краї кожного рулета, злегка притискаючи, надати їм пласкої форму і не до кінця акуратно розрізати навпіл ножем. Скрутити у спіраль кінці кожного розрізаного навпіл рулета. Стулити кінці рулета, після чого скрутити їх разом і, зав’язавши у вузол, сформувати булочки. Застелити деко пергаментом, викласти на нього булочки і, прикривши серветкою, залишити на 20 хв.
Змастити булочки збитим жовтком і посипати їх цукровою посипкою.
Випікати у розігрітій до 175°С духовці 20 хв, тоді духовку вимкнути і залишити булочки в ній ще на 5 хв.