Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Булочки зі штрейзельною крихтою

Рецепт від "Доброї кухні"

ДЛЯ ТІСТА:

  • 250 мл кефіру
  • 21 г пресованих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 600 г борошна
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 1/3 ч. ложки солі
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця

ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:

  • олія
  • 1 яйце

ДЛЯ НАЧИНКИ І ШТРЕЙЗЕЛЬНОЇ КРИХТИ:

  • 100 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 150 г цукру

Тісто. У кефір кімнатної температури додати дріжджі, цукор, 3 ст. ложки борошна, перемішати і залишити миску на 20 хв у теплій воді.

Яйця змішати з м‘яким вершковим маслом, ванільним цукром і сіллю.

Вилити готову опару в миску з яєчно-масляною сумішшю і перемішати.

Просіяти в миску частинами решту борошна і замісити тісто. Викласти тісто з миски на присипану борошном стільницю, ретельно вимішувати тісто руками близько 7 хв, змастити його олією, покласти у миску, накрити серветкою, залишити на 1 год у теплі.

Начинка. Змішати у мисці борошно, цукор і масло до стану крихти, накрити плівкою і поставити в холодильник.

Через годину викласти тісто, що піднялося, з миски на стіл. Добре обім‘яти тісто і сформувати ковбаску, яку розділити на 12 шматочків.

Обім‘яти кожен шматочок тіста і, зробивши кульки, накрити серветкою, щоб вони не підсохли.

Розкачати з кульок довгасті коржики, викласти рівномірним шаром трохи приготовленої начинки. Акуратно скрутити кожен коржик з начинкою у рулет.

Добре стулити краї кожного рулета, злегка притискаючи, надати їм пласкої форму і не до кінця акуратно розрізати навпіл ножем. Скрутити у спіраль кінці кожного розрізаного навпіл рулета. Стулити кінці рулета, після чого скрутити їх разом і, зав’язавши у вузол, сформувати булочки. Застелити деко пергаментом, викласти на нього булочки і, прикривши серветкою, залишити на 20 хв.

Змастити булочки збитим жовтком і посипати їх цукровою посипкою.

Випікати у розігрітій до 175°С духовці 20 хв, тоді духовку вимкнути і залишити булочки в ній ще на 5 хв.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини