Апельсинові «цукерки»
Як приготувати цукерки: рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/449259/tsukerky-apelsyn.jpg)
ДЛЯ ЦУКАТІВ:
- 3-5 апельсинів
- 2 склянки цукру
- 1 склянка води
- 1 ч. ложка солі
- сік лимона або лимонна кислота - за бажання
ДЛЯ «ЛЬОДЯНИКІВ»:
- 2-3 апельсини
- 2 склянки цукру
- 1 склянка води
- чорний шоколад – за бажання
Вимити та очистити апельсини від шкірки. Нарізати шкірки на шматочки бажаного розміру та форми. Покласти їх у каструлю і залити холодною водою так, щоб вода лише покривала. Довести воду до кипіння та варити 10 хв. Злити гарячу воду і залити апельсинові скоринки свіжою порцією холодної води. Додати сіль, довести до кипіння і варити ще 10 хв (щоб позбутися гіркоти апельсинів і зберегти апельсиновий аромат і смак скоринок).
Злити солону воду і востаннє залити скоринки холодною водою.
Довести до кипіння та варити ще 10 хв. Злити воду і відкинути скоринки на сито.
Сироп. 2 склянки цукру та 1 склянку води на невеликому вогні довести до кипіння. Занурити шматочки апельсинової шкірки у киплячий цукровий сироп. Довести сироп до кипіння і варити скоринки ще 30-40 хв. Наприкінці варіння, за бажання, можна додати трохи лимонного соку або лимонної кислоти.
Апельсинові «льодяники». Нарізати апельсини тонкими кружальцями.
Приготувати 2 ємності: з холодною водою та окропом. Помістити шматочки апельсинів в окріп на 1 хв. Як тільки шматочки стануть м’якими, перекласти їх у холодну воду. Коли шматочки трохи охолонуть, злити воду.
У пательні з’єднати воду та цукор. На маленькому вогні, помішуючи, довести сироп до кипіння. Викласти шматочки апельсинів на пательню в один шар. Варити на невеликому вогні 1-1,5 год, не даючи сиропу інтенсивно кипіти.
Розкласти апельсинову шкірку та шматочки на пергаменті та сушити, залишивши при кімнатній температурі на 24–48 год.
Або в духовці – за мінімальної температури 2-3 год, поки цукати не затвердіють.