Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Апельсинові «цукерки»

Як приготувати цукерки: рецепт

ДЛЯ ЦУКАТІВ:

  • 3-5 апельсинів
  • 2 склянки цукру
  • 1 склянка води
  • 1 ч. ложка солі
  • сік лимона або лимонна кислота - за бажання

ДЛЯ «ЛЬОДЯНИКІВ»:

  • 2-3 апельсини
  • 2 склянки цукру
  • 1 склянка води
  • чорний шоколад – за бажання

Вимити та очистити апельсини від шкірки. Нарізати шкірки на шматочки бажаного розміру та форми. Покласти їх у каструлю і залити холодною водою так, щоб вода лише покривала. Довести воду до кипіння та варити 10 хв. Злити гарячу воду і залити апельсинові скоринки свіжою порцією холодної води. Додати сіль, довести до кипіння і варити ще 10 хв (щоб позбутися гіркоти апельсинів і зберегти апельсиновий аромат і смак скоринок).

Злити солону воду і востаннє залити скоринки холодною водою.

Довести до кипіння та варити ще 10 хв. Злити воду і відкинути скоринки на сито.

Сироп. 2 склянки цукру та 1 склянку води на невеликому вогні довести до кипіння. Занурити шматочки апельсинової шкірки у киплячий цукровий сироп. Довести сироп до кипіння і варити скоринки ще 30-40 хв. Наприкінці варіння, за бажання, можна додати трохи лимонного соку або лимонної кислоти.

Апельсинові «льодяники». Нарізати апельсини тонкими кружальцями.

Приготувати 2 ємності: з холодною водою та окропом. Помістити шматочки апельсинів в окріп на 1 хв. Як тільки шматочки стануть м’якими, перекласти їх у холодну воду. Коли шматочки трохи охолонуть, злити воду.

У пательні з’єднати воду та цукор. На маленькому вогні, помішуючи, довести сироп до кипіння. Викласти шматочки апельсинів на пательню в один шар. Варити на невеликому вогні 1-1,5 год, не даючи сиропу інтенсивно кипіти.

Розкласти апельсинову шкірку та шматочки на пергаменті та сушити, залишивши при кімнатній температурі на 24–48 год.

Або в духовці – за мінімальної температури 2-3 год, поки цукати не затвердіють.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини