Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Ялинкові шишки"

Рецепт для святкового столу

  • 100 г кукурудзяних пластівців
  • ½ банки вареного згущеного молока «Іриска»
  • ½ склянки горіхів
  • цукрова пудра — для прикрашання

Горіхи підсмажити на сухій пательні. Ножем посікти на дрібні шматочки.

До кукурудзяних пластівців додати подрібнені горіхи та варене згущене молоко.

Усі інґредієнти перемішати. Якщо пластівці без глазурі, перемішувати акуратно, не натискаючи, щоб вони не перетворилися на кашу; якщо пластівці у глазурі, то можна їх трохи пом’яти, щоб краще просочилися згущеним молоком. Можна навіть 2-3 чайні ложки молока спершу змішати зі згущеним молоком, а потім з пластівцями, щоб розм’якшити суміш.

Склянки (келихи, чарки) змочити холодною водою і щільно наповнити солодкою сумішшю. Поставити заготовки в холодильник на 3-4 год (можна на ніч). Злегка підчепити ножем і вийняти десерт з формочок.

Присипати цукровою пудрою, щоб імітувати «сніг».

Вийде 3 великі солодкі «гулі» або 5-6 менших (для менших використати чарки об’ємом 70 мл). Важливо, щоб вони не були звуженими, інакше не зможете вийняти з них десерт.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини