Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рулет з телятини з грибним соусом

Рецепти для святкового столу

  • 1,3 кг телячої лопатки без кістки
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 450 г печериць
  • 1,5 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ст. ложки сухого чебрецю
  • сіль, чорний мелений перець
ДЛЯ СОУСУ:
  • 200 мл молока
  • 1/2 цибулини
  • 1 лавровий листок
  • дрібка мускатного горіха
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • по 2 ч. ложки нарізаних петрушки та чебрецю

Печериці та цибулю дрібно нарізати. Часник вичавити. У пательні розігріти оливкову олію та обсмажити цибулю, гриби і часник до золотистого кольору. Посолити і поперчити до смаку. Чверть отриманої суміші відкласти для соусу.

М’ясо (лопатку або вирізку) покласти між двома шматками харчової плівки і відбити.

Викласти на м’ясо грибну суміш. Згорнути рулетом і обв’язати шпагатом.

Розігріти духовку до 170°С. Змішати в маленькій мисці сухий чебрець, 3/4 ч. ложки солі та пів ч. ложки перцю. Натерти цією сумішшю рулет, помістити на решітку (під неї підставити деко, щоб стікав сік) і запікати 1 год 15 хв, зрідка поливаючи соком. Вийняти із духовки, дати постояти 10 хв. Зняти шпагат.

Для соусу в каструлю налити молоко, додати петрушку та чебрець, мускатний горіх, сіль та перець. Довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хв. У пательні розтопити вершкове масло, додати борошно і готувати, помішуючи, 1 хв. Влити молоко та готувати ще 5 хв. Змішати із відкладеною грибною масою і збити у блендері.

Нарізати рулет на скибочки, полити соусом і подавати.

Більше рецептів тут

Схожі новини