Свинячі медальйони у соусі
Рецепти для святкового столу
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/448824/medaliony.jpg)
- 500-600 г свинини
- 200-250 г шинки або бекону
- спеції — до смаку
ДЛЯ СОУСУ:
- 3 помідори
- 200 мл вершків
- 200 мл молока
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, чорний і червоний гострий перець
- по 1/2 ч. ложки сухих трав
- кілька шматочків масла
- 2-3 ст. ложки панірувальних сухарів
М’ясо нарізати невеликими шматками, посипати спеціями до смаку. Кожен загорнути у шматочок шинки або бекону. Щільно вкласти у форму для запікання.
Соус. Підігріти вершки з молоком. Помідори нарізати на маленькі кубики. Коли вершки з молоком дійдуть майже до кипіння, додати помідори, томатну пасту, вичавити часник, посолити, поперчити і додати інші спеції та трави (розмарин, чебрець, базилік або до смаку). Довести до кипіння і вилити соус на м’ясо з шинкою. Зверху покласти кілька шматочків масла і посипати панірувальними сухарями. Запікати у духовці при 180-200°С 40-50 хв.