Закусочні тістечка
Як приготувати закусочні тістечка для святкового столу. Рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447940/tistechka-z-pechinky.jpg)
- 800 г курячої печінки
- 150−200 г моркви по-корейськи
- 150−200 г вершкового сиру
- 2 яйця
- 2−3 зубчики часнику
- 3 ст. ложки борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- 1 ч. ложка сухих італійських трав
- 1 ч. ложка солі
- ¼ ч. ложки меленого перцю
- ½ ст. ложки олії — для змащування
Білки збити з дрібкою солі за допомогою міксера на стійку піну.
Печінку вимити, відрізати жир, протоки. Якщо печінка велика, розрізати на 2−3 частини. Подрібнити печінку у чаші блендера до однорідності і перелити у глибокий посуд. Додати жовтки, вичавлений часник, італійські трави, посолити і поперчити.
За допомогою вінчика перемішати до однорідності.
Частинами додати борошно з розпушувачем у печінкову масу, щоразу ретельно перемішуючи. Додати збиті з дрібкою солі білки та акуратно перемішати.
Вистелити деко 30×24 см папером для випічки і змастити олією.
Вилити тісто на деко, розрівняти і випікати у розігрітій до 170 °C духовці 15−25 хв. Готовність коржа перевірити шпажкою. Остудити.
Охолоджений корж розрізати на квадратики, які розрізати впоперек на 2 частини. Нижні частини заготовок змастити вершковим сиром, зверху викласти шар моркви по-корейськи (трохи залишити для прикраси), накрити верхньою частиною заготовок. За бажання квадратики можна розрізати не на 2, а на більше частин, тоді тістечка будуть багатошаровими. Заготовки викласти на дощечку, накрити плівкою та поставити у холодильник на 30−40 хв. Прикрасити і викласти на салатне листя.