Передплата 2024 ВЗ

Закусочні тістечка

Закуски для святкового столу

  • 800 г курячої печінки
  • 150−200 г моркви по-корейськи
  • 150−200 г вершкового сиру
  • 2 яйця
  • 2−3 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 ч. ложка сухих італійських трав
  • 1 ч. ложка солі
  • ¼ ч. ложки меленого перцю
  • ½ ст. ложки олії — для змащування

Білки збити з дрібкою солі за допомогою міксера на стійку піну.

Печінку вимити, відрізати жир, протоки. Якщо печінка велика, розрізати на 2−3 частини. Подрібнити печінку у чаші блендера до однорідності і перелити у глибокий посуд. Додати жовтки, вичавлений часник, італійські трави, посолити і поперчити.

За допомогою вінчика перемішати до однорідності.

Частинами додати борошно з розпушувачем у печінкову масу, щоразу ретельно перемішуючи. Додати збиті з дрібкою солі білки та акуратно перемішати.

Вистелити деко 30×24 см папером для випічки і змастити олією.

Вилити тісто на деко, розрівняти і випікати у розігрітій до 170 °C духовці 15−25 хв. Готовність коржа перевірити шпажкою. Остудити.

Охолоджений корж розрізати на квадратики, які розрізати впоперек на 2 частини. Нижні частини заготовок змастити вершковим сиром, зверху викласти шар моркви по-корейськи (трохи залишити для прикраси), накрити верхньою частиною заготовок. За бажання квадратики можна розрізати не на 2, а на більше частин, тоді тістечка будуть багатошаровими. Заготовки викласти на дощечку, накрити плівкою та поставити у холодильник на 30−40 хв. Прикрасити і викласти на салатне листя.

Більше святкових рецептів тут

Схожі новини