Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скумбрія, маринована з овочами

Страви для святкового столу

  • 2 скумбрії
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 6−7 помідорів чері
  • 6 ст. ложок соєвого соусу
  • 3 ст. ложки яблучного оцту 6%
  • 1 ч. ложка цукру
  • ½ стручка перцю чилі
  • сіль — до смаку
  • 4 гілочки кропу
  • 4 ст. ложки олії

Скумбрію випатрати, помити і нарізати шматочками. Трохи посипати сіллю.

Приготувати маринад із соєвого соусу, оцту, цукру, олії. Дрібно нарізати часник і гострий перець, додати у маринад. Добре перемішати.

Нарізати цибулю та кріп. Змішати все зі скумбрією та залити маринадом. Ущільнити, намагаючись, щоб шматочки риби були покриті маринадом. Прикрити кришкою та залишити в холодильнику на 10−15 год. За цей час можна кілька разів струсити рибу для рівномірного просолювання.

Помідори нарізати часточками і подавати із скумбрією, посипавши зеленню.

Цей маринад можна використовувати й для оселедця.

Більше святкових рецептів тут

Схожі новини