Скумбрія, маринована з овочами
Страви для святкового столу
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447939/skumbriya.jpg)
- 2 скумбрії
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 6−7 помідорів чері
- 6 ст. ложок соєвого соусу
- 3 ст. ложки яблучного оцту 6%
- 1 ч. ложка цукру
- ½ стручка перцю чилі
- сіль — до смаку
- 4 гілочки кропу
- 4 ст. ложки олії
Скумбрію випатрати, помити і нарізати шматочками. Трохи посипати сіллю.
Приготувати маринад із соєвого соусу, оцту, цукру, олії. Дрібно нарізати часник і гострий перець, додати у маринад. Добре перемішати.
Нарізати цибулю та кріп. Змішати все зі скумбрією та залити маринадом. Ущільнити, намагаючись, щоб шматочки риби були покриті маринадом. Прикрити кришкою та залишити в холодильнику на 10−15 год. За цей час можна кілька разів струсити рибу для рівномірного просолювання.
Помідори нарізати часточками і подавати із скумбрією, посипавши зеленню.
Цей маринад можна використовувати й для оселедця.