Буженина
Страва для святкового столу

- 700−1000 г свинини (окосту або шиї)
- 1 головка часнику
- 2−3 лаврові листки
- 1−2 ст. ложки гірчиці
- сіль, мелений перець
М’ясо вимити та обсушити. Часник очистити і нарізати пелюстками. У шматку м’яса за допомогою гострого ножа зробити надрізи, трохи натерти їх всередині сумішшю солі та перцю і нашпигувати часником. Змастити гірчицею.
Приготувати пряну суміш. Часник очистити і дрібно посікти або вичавити. Лаврове листя подрібнити. Змішати часник, лаврове листя, сіль, перець.
Натерти м’ясо приготовленою сумішшю, покласти в каструлю і залишити маринуватись (краще на ніч).
М’ясо загорнути у фольгу та запікати у духовці при 170−180°С 60−90 хв. Готову буженину остудити та покласти в холодильник на 4 год (краще на ніч). При подачі нарізати тонкими скибочками.