Салат «Підкова»
Рецепт для святкового столу
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447902/salat-pidkova.jpg)
- 500 г вареної курячої печінки
- 4 варені морквини
- 4 варені яйця
- 2 ріпчасті цибулини
- 4 ст. ложки консервованого горошку
- маслини, горошок — для прикрашання
ДЛЯ ЯБЛУЧНОГО МАЙОНЕЗУ:
- 2 кислуваті яблука
- 100 мл оливкової олії
- 2 ч. ложки гірчиці
- 1 ч. ложка яблучного оцту
- 1 ч. ложка цукру
- 1 ч ложка солі
- перець білий мелений — до смаку
Натерти на тертці печінку, моркву, окремо білки та жовтки. Цибулю нарізати тонкими півкільцями та обсмажити до золотистого кольору. Викладати шарами у формі підкови, майонезу класти зовсім трохи, для смаку. Прикрасити маслинами і горошком.
Майонез. Очищені яблука нарізати. Додати оцет, цукор і тушкувати під кришкою, періодично помішуючи, поки яблука можна буде розтерти ложкою на пюре. Остудити. Яблука збити у блендері. Додати сіль, гірчицю, перець, трохи збити. Збиваючи, невеликими порціями вливати олію. Охолодити.