Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Салат «Підкова»

Рецепт для святкового столу

  • 500 г вареної курячої печінки
  • 4 варені морквини
  • 4 варені яйця
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 4 ст. ложки консервованого горошку
  • маслини, горошок — для прикрашання

ДЛЯ ЯБЛУЧНОГО МАЙОНЕЗУ:

  • 2 кислуваті яблука
  • 100 мл оливкової олії
  • 2 ч. ложки гірчиці
  • 1 ч. ложка яблучного оцту
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч ложка солі
  • перець білий мелений — до смаку

Натерти на тертці печінку, моркву, окремо білки та жовтки. Цибулю нарізати тонкими півкільцями та обсмажити до золотистого кольору. Викладати шарами у формі підкови, майонезу класти зовсім трохи, для смаку. Прикрасити маслинами і горошком.

Майонез. Очищені яблука нарізати. Додати оцет, цукор і тушкувати під кришкою, періодично помішуючи, поки яблука можна буде розтерти ложкою на пюре. Остудити. Яблука збити у блендері. Додати сіль, гірчицю, перець, трохи збити. Збиваючи, невеликими порціями вливати олію. Охолодити.

Більше рецептів тут

Схожі новини