Салат «Ялинка»
Потіште близьких святковою атмосферою і яскравим оформленням із салатом «Ялинка». Поєднання курячого філе, печериць, чорносливу та волоських горіхів створює вишуканий смак, а прикрашання огірками і ягодами додає страві святкової магії. Цей салат не лише прикрасить ваш стіл, а й стане кулінарним шедевром, який запам’ятається надовго
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447897/ialynka.jpg)
- 200 г курячого філе
- 200 г печериць
- 4 яйця
- 2 ст. ложки молока
- 50 г чорносливу без кісточок
- 30 г волоських горіхів
- 1−2 зубчики часнику
- 300 г свіжих огірків
- 100 г майонезу
- 1/3 ч. ложки солі
- 4 ст. ложки олії — для смаження
- 1 шматочок перцю — для прикрашання
- ягоди заморожені — для прикрашання
Чорнослив замочити в окропі.
Змішати яйця, молоко і сіль до однорідності. Посмажити на олії два млинці.
Печериці нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Трохи посолити.
Обсмажені гриби перекласти на паперову серветку, щоб вона увібрала зайвий жир.
Копчене (або в’ялене) куряче філе нарізати брусочками і викласти у глибоку миску.
Яєчні млинці нарізати однаковими шматочками і додати до курки. Потім додати нарізаний чорнослив, подрібнені горіхи, вичавлений часник. Додати смажені гриби, майонез, перемішати. Салат викласти у формі трикутника на блюдо.
Огірок нарізати тонкими шматочками у вигляді трикутників, викладати рядами, починаючи від основи трикутника і до верхівки «ялинки».
Верхівку «ялинки» прикрасити шматочком солодкого перцю, як «ялинкові іграшки» використати заморожені ягоди.