Передплата 2024 ВЗ

Пиріг з яблуками

Рецепт від "Доброго господаря"

2,5 склянки борошна, 250 г вершкового мас­ла, 200 г кисломо­лочного сиру, 2/3 склянки цукру, 1 пакетик ванільно­го цукру, 1 ч. лож­ка розпушувача, 6 яблук (кількість залежить від розміру яблук та форми), кориця, 12 дольок мандарина (фінік, курага, волоський горіх, чор­нослив, іриска), жовток — для змащування.

Збити розм’якшене вершкове масло з цукром, додати сир, перемішати. Всипати борошно, про­сіяне з розпушувачем, і ванільний цукор, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і покласти в холо­дильник на пів години. Борошна може знадобити­ся трохи менше або більше — залежить від воло­гості сиру.

Яблука помити, очистити від шкірки, вирізати насіннєву коробочку, розрізати на половинки. У центр кожної половинки яблука вкласти начинку.

Тісто розділити на дві частини, одну розкачати і викласти на деко так, щоб утворилися невеликі бортики. На тісто викласти половинки яблук на­чинкою донизу, посипати їх корицею, якщо дуже кислі — ще й цукром.

Другу частину тіста розкачати і викласти на яблука, краї защипнути, верх змастити жовтком. Випікати у духовці при 180 °C 40−60 хв.

Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

Більше рецептів тут

Схожі новини