Пиріг з яблуками
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446784/pyrih.jpg)
2,5 склянки борошна, 250 г вершкового масла, 200 г кисломолочного сиру, 2/3 склянки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 6 яблук (кількість залежить від розміру яблук та форми), кориця, 12 дольок мандарина (фінік, курага, волоський горіх, чорнослив, іриска), жовток — для змащування.
Збити розм’якшене вершкове масло з цукром, додати сир, перемішати. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, і ванільний цукор, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на пів години. Борошна може знадобитися трохи менше або більше — залежить від вологості сиру.
Яблука помити, очистити від шкірки, вирізати насіннєву коробочку, розрізати на половинки. У центр кожної половинки яблука вкласти начинку.
Тісто розділити на дві частини, одну розкачати і викласти на деко так, щоб утворилися невеликі бортики. На тісто викласти половинки яблук начинкою донизу, посипати їх корицею, якщо дуже кислі — ще й цукром.
Другу частину тіста розкачати і викласти на яблука, краї защипнути, верх змастити жовтком. Випікати у духовці при 180 °C 40−60 хв.
Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.