Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чому корисний булгур і з чим його їсти

Він містить набагато більше поживних речовин і вітамінів, аніж, наприклад, манна крупа чи кус-кус

Про це пише ТСН.

У 100 г крупи міститься 12 г білка, приблизно 2 г жирів, 63 г вуглеводів, 12 г клітковини, а її калорійність — 340 Ккал.

У 100 г готової каші корисних речовин приблизно в 3 рази менше.

Оскільки під час виробництва булгура в пшениці залишаються зародки, в цій крупі більше поживних речовин і вітамінів, аніж у манці і кус-кусі.

Булур містить вітаміни групи В (крім В12), К і РР, фолієву кислоту, а також мінерали: фосфор, калій, кальцій, залізо, цинк, марганець, магній.

Варений булгур перетравлюється повільніше, тому відчуття від нього триває довше.

Глікемічний індекс булгура — 47, кус-куса — 65, манки — 75 одиниць.

До цієї каші можна додавати ягоди, фрукти чи зелень.

Традиційна страва з булгура — табуле, холодна варена крупа з зеленню і свіжими овочами, заправлена лимонним соком і оливковою олією.

Також булгур смакує із трюфельною олією. Сиру крупу треба трохи підсмажити із цією ароматною олією, тоді залити окропом і варити приблизно 20 хвилин.

Читайте також: Як смачно приготувати булгур з овочами

Схожі новини