Запечене філе курки «Сюрприз»
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446187/kuriache-file.jpg)
Запечена курка у порційних формочках з фольги — смачна страва, яка не вимагає чималих зусиль. Та й виглядає дуже апетитно. А головне, навіть посуд мити не потрібно, її можна подати в цих, власноруч зроблених мисочках.
- 500 г курячого філе
- 1 склянка молока
- 6 картоплин
- 1 ріпчаста цибулина
- 2 помідори
- 2 яйця
- 2 зубчики часнику
- 150 г твердого сиру
- 3 ст. ложки майонезу
- сіль, чорний мелений перець
- 1 ст. ложка олії
Куряче філе нарізати шматочками не надто крупно. Залити молоком на 1−1,5 години, щоб курочка стала м’якшою. Тим часом підготувати форми з фольги, в яких готуватимете «Сюрприз». Для цього фольгу скласти в кілька шарів і викласти на дно банки або відерце з-під попкорну.
Підігнути краї, щоб формочки були рівнішими, і зняти з банки.
Форми викласти на деко. Змастити кожну форму олією.
Картоплю нарізати кружальцями і викласти у форму. Посолити і поперчити до смаку.
Далі викласти цибулю, нарізану півкільцями.
Присипати натертим сиром.
Запікати в духовці при 180 °C близько 20 хв.
Прикрасити зеленню і подавати.
Більше рецептів тут