Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Картопля з цибулею і сиром у конверті

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г картоплі
  • 2 невеликі ріпчасті цибулини
  • 70 г твердого сиру
  • 3 ст. ложки вершків 20%
  • 1−2 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • сіль, чорний мелений перець — до смаку
  • 1 дрібка сухих пряних трав — за бажання
  • 5−6 стебел зеленої цибулі — для подачі

Нарізати очищену картоплю тонкими пластинами, ріпчасту цибулю — тонкими півкільцями. Вершкове масло розтопити.

У миску до картоплі додати розтоплене вершкове масло, нарізану цибулю, вичавлений часник. Всипати сіль і мелений перець, за бажання додати пряні трави.

Перемішати.

Зазначена кількість продуктів розрахована на 3 порції, тому відрізати 3 прямокутні шматки фольги. На одну половину фольги вздовж короткого краю викласти третю частину підготовленої картоплі.

У чашці змішати вершки і 3 ст. ложки води. Рівномірно вилити на картоплю 2 ст. ложки суміші вершків і води.

Твердий сир натерти на дрібній тертці. Посипати картоплю третиною сиру.

Тепер картоплю накрити другою половиною фольги, з’єднати і скріпити край, загортаючи догори. Аналогічним чином підготувати ще два конверти з картоплею.

Викласти заготовки на деко і поставити в розігріту до 180 °C духовку. Запікати 20−25 хв. Через деякий час конверти акуратно розкрити (гаряча пара!) і підрум’янити картоплю впродовж 5 хв.

Відразу ж можна подавати до столу, посипавши нарізаною зеленою цибулею.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини