Картопля з цибулею і сиром у конверті
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446181/kartoplia-z-tsybuleiu-i-syrom.jpg)
- 500 г картоплі
- 2 невеликі ріпчасті цибулини
- 70 г твердого сиру
- 3 ст. ложки вершків 20%
- 1−2 зубчики часнику
- 1 ст. ложка вершкового масла
- сіль, чорний мелений перець — до смаку
- 1 дрібка сухих пряних трав — за бажання
- 5−6 стебел зеленої цибулі — для подачі
Нарізати очищену картоплю тонкими пластинами, ріпчасту цибулю — тонкими півкільцями. Вершкове масло розтопити.
У миску до картоплі додати розтоплене вершкове масло, нарізану цибулю, вичавлений часник. Всипати сіль і мелений перець, за бажання додати пряні трави.
Перемішати.
Зазначена кількість продуктів розрахована на 3 порції, тому відрізати 3 прямокутні шматки фольги. На одну половину фольги вздовж короткого краю викласти третю частину підготовленої картоплі.
У чашці змішати вершки і 3 ст. ложки води. Рівномірно вилити на картоплю 2 ст. ложки суміші вершків і води.
Твердий сир натерти на дрібній тертці. Посипати картоплю третиною сиру.
Тепер картоплю накрити другою половиною фольги, з’єднати і скріпити край, загортаючи догори. Аналогічним чином підготувати ще два конверти з картоплею.
Викласти заготовки на деко і поставити в розігріту до 180 °C духовку. Запікати 20−25 хв. Через деякий час конверти акуратно розкрити (гаряча пара!) і підрум’янити картоплю впродовж 5 хв.
Відразу ж можна подавати до столу, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Більше рецептів у рубриці «Кухня»