Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Домашнє вино із шипшини

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1 кг свіжих плодів шипшини
  • 500 г цукру
  • 6 л води
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти
  • 10 г хлібних дріжджів
  • 2−3 родзинки на пляшку

Ретельно вимиті плоди шипшини покласти в скляний бутель.

Приготувати сироп, охолодити його, залити в балон і додати туди ж хлібні дріжджі.

Балон залишити за кімнатної температури, а коли через тиждень напій матиме терпкий смак, профільтрувати, розлити у пляшки, закоркувати і зберігати в холодному приміщенні.

Якщо додати родзинки і почайній ложці цукру, тоді напій треба розливати в пляшки з-під шампанського. Корки прикрутити дротом, а зберігати — закопавши пляшки по вінця у пісок.

Більше рецептів в рубриці «Кухня»

Схожі новини