Передплата 2024 «Добра кухня»

Як приготувати хачапурі вдома

Цю традиційну випічку грузини готують хачапурі з імертинським сиром. Однак в інших країнах його замінюють сумішшю адигейського сиру і сулугуні

Рецепт хачапурі по-аджарськи

  • Борошно — 400 г.
  • Води — 150 мл.
  • Молоко — 150 мл.
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сухі дріжджі — 1 ч. л.
  • Яйце — 5 шт.
  • Сулугуні — 250 р.
  • Адигейський сир — 250 г.
  • Вершкове масло — 100 г.

Приготування:

  • Для тіста перемішати борошно, цукор, сіль, сухі дріжджі. Поступово влити воду і молоко, постійно помішуючи. Додати олію і вимішувати тісто 5−7 хвилин, поки воно не відлипне до рук. Поставити його на годину в теплому місці.
  • Сири натерти на крупній тертці. Перемішати сири і влити розтоплене вершкове масло. Тісто і начинку поділити на 4 частини. Кожну частину тіста розкачати в тонке коло і викласти начинку, відступивши на сантиметр від країв. Защипнути кінці з двох сторін і сформувати човник. Перекласти хачапурі на деко і змастити збитим яйцем. Випікати 20 хвилин при 200 градусах.
  • Потім в кожен хачапурі вбити яйце по центру. Знову поставити в духовку на 3−5 хвилин, щоб жовток був рідким.
  • Подавати хачапурі гарячими.

Читайте також: Хачапурі: грузинський швидкий сніданок із українських продуктів

Схожі новини