Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Запікаємо рибу

Рецепти від "Доброї кухні"

ФАРШИРОВАНА СКУМБРІЯ У ФОЛЬЗІ

  • 1 скумбрія
  • 1 невелика варена картоплина
  • 80−100 г плавленого сиру
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 2 дрібки хмелісунелі
  • сіль — до смаку
  • 1 ст. ложка олії 1 скумбрія

Картоплю зварити у «мундирі», 20−25 хв за невеликого кипіння.

Рибу очистити від нутрощів, зрізати голову і хвіст. Хребет з кістками теж вийняти.

Підготовлену скумбрію посипати хмелі-сунелі, посолити.

Змастити рибу майонезом.

Можна скористатися кулінарним пензлем.

Варену картоплю очистити, натерти на тертці. Викласти картопляну масу на один бік скумбрії. Плавлений сирок покласти в морозилку, а потім натерти на тертці і викласти на картоплю. Акуратно накрити начинку другою половинкою скумбрії.

Перекласти рибу на шматок фольги, змащений олією. Загорнути скумбрію у фольгу.

Запікати у духовці, розігрітій до 200−210°С, близько 25 хв.

ХЕК З ОВОЧАМИ В РУКАВІ

  • 300 г охолодженого хека
  • 1 кабачок
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • сіль, спеції — до смаку
  • 1 ст. ложка олії

Можна додати помідор, картоплю, цвітну, брюссельську капусту або броколі.

Перед приготуванням розморожену і очищену від кісток і шкіри рибу можна замаринувати у суміші лимонного соку, олії, спецій для риби і соєвого соусу.

Кабачок нарізати невеликими кубиками, цибулю — дрібними кубиками або соломкою, чвертькільцями.

Моркву натерти на тертці або нарізати брусочками, соломкою.

Філе хека нарізати невеликими шматочками. Овочі та рибу посолити, додати спеції та олію. Покласти овочі з хеком у рукав, зав’язати з двох боків і добре струсити кілька разів, щоб

шматочки рівномірно перемішалися.

Поставити рукав з хеком і овочами на деку в розігріту до 180 °C духовку на 20−25 хв. Вийняти деко, розірвати рукав, викласти овочі з рибою на тарілки і подавати.

СУДАК У ПЕРГАМЕНТІ

  • 2 судаки (близько 600 г)
  • 1/3 лимона
  • 2 ст. ложки
  • вершкового масла
  • 2 ч. ложки олії
  • 2 лаврові листки
  • ½ ч. ложки
  • меленої солодкої паприки
  • сіль — до смаку

Так готувати можна будь-яку рибу (червону і білу) і різного розміру.

У судаків відрізати плавники, за допомогою великої ложки очистити луску, вирізати зябра, вийняти нутрощі і промити.

З кожного боку риби зробити по 3−4 розрізи. Полити лимонним соком, посолити, бік, який буде зверху, посипати солодкою паприкою. Червону рибу соком лимона не поливати, інакше вона втратить гарний колір (полити вже готову рибу). Паприка дає гарний колір.

Від рулону пекарського паперу відірвати 2 великі шматки. Змастити середину паперу олією і викласти рибу.

Лаврове листя розірвати навпіл і по 2 половинки викласти на рибини. На лаврове листя покласти по шматочку вершкового масла.

Рибу загорнути у папір, викласти у форму і запікати в духовці, розігрітій до 200 °C, близько 30 хв.

Готову рибу в папері перекласти на тарілки або дошку, розкрити, доповнити часточками лимона і відразу подавати з картопляним гарніром і легким салатом зі свіжих овочів.

РИБА З РИСОМ У КОНВЕРТІ

  • 100 г рису
  • 200 г філе білої риби
  • 1 ріпчаста цибулина
  • ½ морквини
  • 4 ст. ложки соєвого соусу
  • ½ ч. ложки
  • меленої солодкої паприки
  • 1/3 ч. ложки часникового порошку
  • 1 ст. ложка олії

Рис зварити. На пательні розігріти олію, обсмажити цибулю, нарізану кубиками, до золотистого кольору. Додати моркву, натерту на дрібній тертці, і обсмажувати все разом кілька хвилин. Зменшити вогонь і млоїти 7 хв, можна додати трішки води. Додати до рису цибулю і моркву, кілька ложок соєвого соусу.

Перемішати.

Приготувати соус-маринад: у мисці змішати паприку, часник і соєвий соус.

На пергамент викласти половину рису. На нього — філе білої риби, змастити філе маринадом з усіх боків. Закрити конверт. Те ж саме зробити з другим рибним філе і залишками рису.

Запікати в духовці при 180 °C 15−20 хв.

Читайте також: Що вибрати: фольгу, пергамент чи рукав?

Схожі новини