Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗСУ вперше вдарили з літака Су-27 по позиціях росіян у курській області, — джерело

  • 14.08.2024, 10:45
  • 357

Винищувач Повітряних сил ЗСУ вперше вдарив по російському командному пункту у селищі тьоткіно — за кілька кілометрів на північ від лінії фронту в Курську. Україна била з літака Су-27, а не з нещодавно отриманих F-16

Фото ілюстративне із Вікіпедії
Фото ілюстративне із Вікіпедії

13 серпня у мережі з’явилися перші відеозаписи, на яких, ймовірно, українські винищувачі скидають американські керовані авіабомби JDAM на цілі в Курській області.

Джерела припускають, що командування українських ЗС планує використовувати F-16 для патрулювання протиповітряної оборони, а не для більш ризикованих атак по російських військових цілях — принаймні на початковому етапі.

За даними медіа, українські військові розгорнули «значну кількість» батарей протиповітряної оборони, а також засобів радіоелектронних перешкод, які можуть блокувати радіосигнали, а в деяких випадках навіть скидати бомби із супутниковим наведенням.

«За значної допомоги безпілотників з вибуховими пристроями, українські батареї збили кілька російських гелікоптерів. Відстрілюючись, російська артилерія пошкодила один український зенітно-ракетний комплекс «Бук», — пише джерело.

Варто зазначити, що, попри серйозну нестачу літаків, бомб та іншого важкого озброєння, Україна не просто вторглася в рф — вторгнення не має жодних ознак уповільнення.

Схожі новини