Передплата 2024 ВЗ

Громадянство ФРН — тільки тим, хто визнає право Ізраїлю на існування

Таку новацію запровадила німецька федеральна земля Саксонія-Ангальт

Будівля ляндтаґу (парламенту) Саксонії-Ангальт у Маґдебурзі. Фото volksstimme.de.
Будівля ляндтаґу (парламенту) Саксонії-Ангальт у Маґдебурзі. Фото volksstimme.de.

Міністерство внутрішніх справ Саксонії-Ангальт (східна Німеччина) передало відповідні розпорядження районам і містам цієї німецької федеральної землі наприкінці листопада. Це підтвердила в Маґдебурзі глава МВС Саксонії-Ангальт, представниця Християнсько-демократичного союзу Тамара Цішанґ.

«Набуття німецького громадянства вимагає підтримки права Ізраїлю на існування», — йдеться в документі, який цитує німецька інформаційна агенція DPA.

Отже, відтепер у землі Саксонія-Ангальт претенденти на набуття громадянства ФРН (зокрема, вихідці з арабських країн) повинні безпосередньо перед натуралізацією письмово підтвердити, що вони визнають право Ізраїлю на існування й засуджують будь-які дії, спрямовані проти існування Ізраїлю як держави.

«Звернути увагу, чи є ознаки антисемітських настроїв»

«Під час натуралізації громадян слід звертати увагу на те, чи є ознаки антисемітських настроїв», — додала пані Зішанґ. У листі МВС Саксонії-Ангальт, адресованому муніципалітетам цієї землі, зазначено, що «натуралізація виключена, якщо іноземці докладають зусиль, які суперечать фундаментальним основам свободи й демократії».

«Якщо заявник відмовляється подати таку декларацію, свідоцтво про натуралізацію не може бути видано. Такі випадки мають бути зафіксовані у відповідних актах, а заява про натуралізацію має бути відхилена», — додає DPA.

Нагадаємо, після звірячого нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, що стався 7 жовтня цього року, представники німецької влади, зокрема, федеральний канцлер Олаф Шольц, неодноразово наголошували: безпека Ізраїлю є для Німеччини державним пріоритетом.

Схожі новини