Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Замовила в ресторації омара, щоб… випустити його в море

Це задоволення коштувало швейцарці, яка відпочивала на італійській Сардинії, «усього» 200 євро

Перед тим, як відпустити омара, швейцарська туристка його погладила. Мовляв, повертайся в море й більше не попадайся... Фото quotidiano.net.
Перед тим, як відпустити омара, швейцарська туристка його погладила. Мовляв, повертайся в море й більше не попадайся... Фото quotidiano.net.

Як повідомив італійський портал Quotidiano Nazionale, під час відпочинку на острові Сардинія туристка замовила в розкішній ресторації на березі Середземного моря омара. Зробила це дивачка лише для того, аби звільнити ракоподібного з акваріума, де той чекав, поки його замовлять на вечерю…

Пара зі Швейцарії, розповіли італійські ЗМІ, прийшла до ресторації, розташованої на приморській терасі в сардинському містечку Ґольфо-Аранчі. Увагу жінки привернув акваріум, в якому плавав омар, призначений для клієнтів, що вирішать замовити його на вечерю. Туристка пожаліла ракоподібного… І вирішила, що не дозволить, аби той опинився на тарілці якогось ненаситного гурмана.

Швейцарка повідомила працівників закладу, що хоче купити омара — аби випустити його в море. «Спочатку я подумав, що це жарт, — розповів пресі ресторатор Антоніо Фасоліно. — Але потім зрозумів, що вона говорить серйозно й справді хоче зробити красивий жест».

Омар потягнув майже на два кіло

Пан Фасоліно дістав омара з акваріума й поніс на кухню, аби зважити. Омар потягнув майже на два кілограми, а відтак коштував 200 євро. Швейцарку така ціна влаштувала, тож тварина опинилася у прозорому пакеті.

Туристка запитала, чи омарові не зашкодить, якщо він упаде в море з висоти ресторанної тераси. Коли швейцарку запевнили, що з омаром усе буде гаразд, жінка погладила ракоподібного, а потім випустила його на волю. Щойно омар торкнувся поверхні води, то відразу зник у морських глибинах.

Визволення омара відбулося на очах у здивованих клієнтів ресторації та її персоналу. «Коли я побачив радість і емоції цієї жінки, я також був зворушений», — додав ресторатор. Що, звичайно, не завадило йому приготувати смачненьких омарів для інших, значно голодніших клієнтів…

Схожі новини