Передплата 2024 ВЗ

У росії актор порізав собі вени просто на сцені

Перед цим розповів глядачам, що протягом року був жертвою переслідувань, — бо вступився за звільненого керівника театру, який виступив проти війни

Актор театру в російському Улан-Уде порізав собі вени просто на сцені... Зараз Артур Шувалов перебуває у лікарні. Фото Радіо "Свобода".
Актор театру в російському Улан-Уде порізав собі вени просто на сцені... Зараз Артур Шувалов перебуває у лікарні. Фото Радіо "Свобода".

У театрі в російському Улан-Уде (Бурятія) один із його акторів, Артур Шувалов, порізав собі вени на зап’ястках просто на сцені. Перед цим розповів глядачам, що протягом року був жертвою переслідувань із боку керівництва. Зараз, за інформацією Радіо «Свобода», Шувалов перебуває у лікарні.

Відразу після вистави, розповів Телеграм-канал Astra, актори російського драматичного театру ім. Алєксандра Бєстужева вийшли на сцену привітати глядачів, які їм аплодували. Артур Шувалов розповів глядачам про переслідування з боку керівництва театру. Зокрема, у день вистави з цього театру звільнили його дружину, акторку Свєтлану Полянскую…

За словами Шувалова, протягом року на нього всіляко тиснули, позбавляли зарплати й намагалися звільнити з роботи. Це було пов’язано з вимогами Шувалова й групи інших акторів повернути до театру його колишнього художнього керівника Сєргєя Лєвіцкого, звільненого рік тому за антивоєнні погляди. На знак протесту проти звільнення Лєвіцкого актори зняли з будівлі театру в Улан-Уде плакат, який агітував за війну проти України.

Також Шувалов та його колеги писали скарги на нового художнього керівника театру Вячеслава Дяченка, який називав акторів «представниками найдавнішої професії»… Актори, повідомляє Радіо «Свобода», навіть зверталися за допомогою у російські засоби масової інформації, — але безрезультатно.

Улан-Уде є столицею Бурятії, регіону російської федерації, розташованого на кордоні з Монголією. Нагадаємо, жителів Бурятії, як і представників інших національних меншин, відправляють помирати на війні в Україні набагато частіше, ніж етнічних росіян із великих міст європейської частини росії.

Схожі новини