Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вербують» у повії… ритуалами вуду

Іспанська поліція щороку рятує від сутенерів близько тисячі жінок. Більшість потерпілих — із Африки й Латинської Америки

Мадридський район Macroni - відоме місце "полювання" повій на хтивих водіїв... Фото elpais.com
Мадридський район Macroni - відоме місце "полювання" повій на хтивих водіїв... Фото elpais.com

За даними іспанської Національної поліції, переважну більшість жінок, урятованих останніми роками правоохоронцями від організованих злочинних банд, «завербували» для занять проституцією уже після їхнього прибуття до Іспанії. Як інформує Національна поліція, минулого року вдалося врятувати від сутенерів 1054 жінки. Лише 187 з потерпілих потрапили у тенета організованої злочинності ще до прибуття на Піренеї.

Як розповідають правоохоронці, організовані злочинні угруповання, намагаючись змусити іммігранток до покори, вдаються до різних методів тиску. Це, зокрема, погрози фізичною розправою, переслідування родичів жінок, які живуть у країнах їхнього походження, і навіть… окультні практики. Як пише видання El Pais, одне зі злочинних угруповань, нещодавно ліквідованих в Іспанії, примушувало молодих нігерійок до проституції, використовуючи… ритуали релігії вуду. Гангстери лякали своїх жертв, погрожуючи їх зурочити…

За словами представника Національної поліції у провінції Мурсія Антоніо Мартіна, у переважній більшості випадків іммігрантки, яких змушують до занять проституцією, перед «вербуванням» жили у важких матеріальних умовах. «У своїх країнах вони зазвичай не вилазили зі злиднів, — пояснює Мартін. — Зваблені до Іспанії обіцянками високих заробків, ці жінки не покращують тут свого фінансового становища, оскільки їх використовують і жорстоко експлуатують».

Як приклад поліціянт нагадав про злочинну групу, ліквідовану в Мурсії у грудні минулого року. Ті бандити примушували до проституції жінок із країн Латинської Америки. Грошей, зароблених на панелі, повіям заледве вистачало, аби раз на день поїсти… На думку соціологів, боротися зі сексуальними злочинами в Іспанії важко через те, що останніми роками ця країна стала однією з головних цілей нелегальних іммігрантів. Серед них чимало жінок, які не мають реальних засобів до існування.

За словами соціолога Антоніо Аріно, ще одна причина зростання кількості жінок, змушених займатися проституцією, — високий попит іспанських чоловіків на сексуальні послуги… Як зауважив експерт, із поширенням Інтернету кількість оголошень про послуги повій зросла: у середині 2022 року таких оголошень зафіксували в Іспанії понад 440 тисяч. Аріано каже, точну кількість повій в Іспанії, населення якої близько 47 мільйонів осіб, установити важко. За словами експерта, у країні не менш ніж 120 тисяч жінок, які займаються проституцією. Однак інші джерела говорять навіть про… пів мільйона повій.

Схожі новини